Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2022 YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı!

2022 YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı!

ÖSYM, resmî web sitesi üzerinden YKS Ek Yerleştirme tercihlerinin hangi tarihler arasında ve nasıl yapılacağını yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

EK Yerleştirme Tercihleri ne zaman yapılacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden “2022-YKS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 07 Eylül-13 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır” şeklinde bir duyuru yayınladı.

2022 EK Yerleştirme Tercihleri nasıl yapılacak?

Adaylar tercihlerini 13 Eylül 2022 saat 23.59’a kadar https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C Kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamdan gerçekleştirebilecekler.

2022 EK Yerleştirme Tercih ücreti ne kadar?

Ek yerleştirme ücreti, 14 Eylül 2022 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücreti 30,00 TL'dir.

Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların, ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

2022 EK Yerleştirme kuralları nelerdir?

ÖSYM, 2022-Ek yerleştirme tercihinde dikkat edilmesi gereken kural;

* Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

 

ÖSYM’nin yayımladığı 2022-Ek Yerleştirme Başvuru Kılavuzu
https://www.osym.gov.tr/TR,23958/2022-yks-ek-yerlestirme-kilavuz-ve-tablolar.html