Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2022 DGS TERCİHLERİ BAŞLADI!

2022 DGS TERCİHLERİ BAŞLADI!

ÖSYM, resmî web sitesi üzerinden Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihlerinin hangi tarihler arasında yapılacağını duyurdu.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, 11 Ağustos tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanmıştı. ÖSYM yayınladığı kılavuz ile DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağını açıkladı.

DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden “2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos-01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır” şeklinde bir duyuru yayınladı.

DGS tercihleri nasıl yapılacak?

Adaylar tercihlerini 01 Eylül 2022 saat 23.59’a kadar https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C Kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamdan tercihlerini gerçekleştirebilecekler.
 
Tercih sonuçları nasıl açıklanacak?

ÖSYM’nin sitesinde yaptığı açıklamaya göre; DGS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak. Adaylara yerleştirme sonuçları ile ilgili belge gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

 

ÖSYM’nin yayımladığı 2022-DGS Başvuru Kılavuzu

https://www.osym.gov.tr/TR,23774/2022-dgs-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html

 

ÖSYM’nin yayımladığı 2022-DGS Tercih Bilgileri ve Tablolar

https://www.osym.gov.tr/TR,23922/2022-dgs-tercih-bilgileri-ve-tablolar.html