Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2021- YKS Adaylarının Bilgilerini Güncelleme Ekranı Erişime Açıldı

2021- YKS Adaylarının Bilgilerini Güncelleme Ekranı Erişime Açıldı

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemlerinin 6 Temmuz'a kadar yapılabileceğini duyurdu.

ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan bir duyuru ile 2021-YKS'ye ilişkin sistemdeki eğitim bilgilerinin adaylar tarafından kontrolü ve eğitim bilgisi seçme işlemlerinin yapılacağı güncelleme ekranının erişime açıldığı ilan edildi.

 

SON TARİH 6 TEMMUZ

2021- YKS değerlendirmelerinde adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgilerinin kullanıldığı hatırlatılan duyuruda, YKS’ye başvuruda bulunan adayların, 29 Haziran-06 Temmuz 2021 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) sayfasında yer alan adresten, yerleştirme ve değerlendirme işlemlerinde kullanmak istedikleri bilgileri kontrol edip, eğitim bilgilerini seçerek 6 Temmuz 2021 saat 16:00’a kadar bilgilerini onaylamaları gerektiği bilgisi verildi.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda; “Eğitim bilgilerinde eksiklik/hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları, olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden düzelttirmeleri ve bu düzeltme işlemi sonrasında 29 Haziran-06 Temmuz 2021 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2021/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekmektedir.” denildi.

 

DOĞRUDAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEK

Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) sistemi üzerinden e-Okula bilgileri girilemeyen öğrencilerin eğitim durumları ve varsa okul birinciliği eklenmesi gerekiyor. Eğitim bilgilerini güncelleyen adayların, daha sonra https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2021/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden eğitim bilgilerini seçmeleri ve 6 Temmuz 2021 tarihine kadar onaylaması bildirildi.

ÖSYM’nin yapmış olduğu açıklamada “Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacaktır” bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca 6 Temmuz 2021 tarihine kadar adayların eğitim bilgilerini güncellemesi yapmayan adaylar için sistemde bulunan bilgilerin dikkate alınacağı belirtildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada “OBP’ye ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu eğitim bilgisi kullanılacaktır. Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçmiş olduğu eğitim bilgisi, bu eğitim bilgileri arasında ise adayın bu eğitim bilgisi kullanılacaktır (Onay işlemi yapan veya yapmayan tüm adaylar için başvuruda kullanılan eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; okul türü, alan, dal ve okul kodu bilgileri kullanılacaktır.). Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır” şeklinde açıklamada bulunulmuştur.