Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2020 YKS konuları güncellendi!

2020 YKS konuları güncellendi!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 20 – 21 Haziran tarihinde yapılması planlanan YKS’nin koronavirüs nedeniyle 25 – 26 Temmuz tarihine ertelendiğini duyurdu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ertelenmesinin ardından sınava hazırlanan 2 buçuk milyon aday öğrenci YKS’de hangi konulardan sorumlu olduklarını merak etmeye başladı.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına YKS için soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk YKS de sorulacak soruların müfredatında güncelleme yapıldığını Twitter hesabı üzerinden açıkladı. 

Öğrenciler, birinci dönem konularından sorumlu

Bakan Selçuk Twitter hesabı üzerinden, "YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9, 10, 11’inci.sınıf müfredatlarına ek olarak 12’inci sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar" dedi.

Selçuk bu durumun sadece lise son sınıf öğrencilerini değil, sınava hazırlanan diğer mezunlar için de geçerli olduğunu belirtti.