Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2020 YKS BAŞVURULARI İÇİN BUGÜN SON GÜN!

2020 YKS BAŞVURULARI İÇİN BUGÜN SON GÜN!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  başvuruları bugün sona eriyor.  20 – 21 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS için son başvuru tarihi 3 Mart, adaylar internetten 23:59’a kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. Üniversite hayali kuran tüm adayların YKS’ ye başvurması gerekiyor. Peki, aday öğrenciler YKS başvurularını nasıl gerçekleştirecek?

2020 YKS başvurunda nelere dikkat edilmeli?

Aday öğrenciler sınava, başvuru merkezlerinden ya da bireysel olarak başvurabilir. Son sınıflar okullarından ya da başvuru merkezlerinden, mezunlar ise başvuru merkezlerinden ya da internetten başvurularını gerçekleştirebilir. İnternetten başvuru yapacak adayların fotoğraf ve eğitim bilgilerinin güncel olması gerek.

Ödemeleri nasıl yatırılacak?

2020 YKS’de ödemeler bankaya yatırabileceği gibi ÖSYM sitesinden işlemler bölümünde ödemeler alanından kart ile de ödeme yapılabilir. Adayların başvuru ücretini ödemesi için 4 Mart son tarih, ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

 

YKS ödemelerin yapılacağı bankalara başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/YKS/kilavuz19022020.pdf