Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi
Üsküdar Üniversitesi

2020 MSÜ Sınavı için Alınan Önlemler Neler?

2020 MSÜ Sınavı için Alınan Önlemler Neler?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına girecek öğrencilerin heyecanla beklediği tarih yaklaştı. 2020 MSÜ sınavı 14 Haziran Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın provası olarak yapılacak MSÜ sınavı için alınan önlemleri anlatan animasyon filmini yayımladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, MSÜ sınavına girecek adaylar için hazırlanan bilgilendirici animasyon filmini Twitter’dan duyurdu. 

MSÜ sınavı nasıl yapılacak?

MSÜ sınavı, 14 Haziran Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Adaylara 120 soru için 135 dakika süre verilecek. Sınav binaları sınav öncesi detaylı olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak. Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacak. Bina girişinde el dezenfektanı uygulanacak, maske ve el dezenfektanı dağıtılacak. İsteyen adaylar kendi maske ve dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler. Sınav evrakı dağıtan görevliler, lateks eldiven kullanacak. Adaylar, sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecekler.

Saat 10.00'dan sonra sınav binalarına öğrenci alınmayacak

ÖSYM’nin yayımladığı videoda, adaylardan bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sınava en fazla bir yakınları ile gelmeleri istendi. Sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınav binasında hazır olunması uyarısı yapılan videoda, adayların saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca öğrenciler, sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmadan sınava giremeyecek.

14 Haziran’da Nüfus Müdürlükleri açık olacak

ÖSYM, 2020-MSÜ sınavı için sınav günü açık tutulacak İl - İlçe Nüfus Müdürlükleri ile ilgili resmi web sitesi üzerinden duyuru yayımladı. Buna göre; “14 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olan adaylar için sınav yapılacak merkezlerdeki İl - İlçe Nüfus Müdürlükleri 14 Haziran 2020 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak.

Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu - karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu - karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

 

ÖSYM’nin yayımladığı duyurunun tamamına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.osym.gov.tr/TR,19359/2020-msu-sinavi-icin-sinav-gunu-acik-tutulacak-ililce-nufus-mudurlukleri-11062020.html